Logg inn

For innlogging til ditt verktøy.
 
Brukernavn
Passord
 

Nyheter på RSS

Du kan abonnere på våre
nyheter som RSS-feed.
 

Nyheter på e-post

Meld deg på for å motta nyheter fra oss på e-post.
 
E-post
 

Søk på våre sider

Søk på våre sider etter
relevant informasjon.
 
Søketekst
 
Vennligst vent...
Norsk Dansk Svenska English

Er du sikker på at du er allergisk?

Er du sikker på at du er allergisk? Artikkel fra nrk.

Fakta om Crohns sykdom

Crohns sykdom (Morbus Crohn) er en kronisk betennelsessykdom som kan ramme alle deler av fordøyelseskanalen, fra munnhulen til endetarmen, men overgangen mellom tynn- og tykktarm er hyppigst angrepet. Legemidler kan redusere betennelsen og dempe symptomene, men gir ikke varig helbredelse. Årsaker Crohns er en autoimmun sykdom, som betyr at immunforsvaret går til angrep på kroppens egne celler i slimhinnen i mage-/tarmkanalen, og gir en betennelsestilstand.

Rekvirenter Akershus

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. BioTek klinikken Trondheimsveien 86, Romerrikssenteret, 2040 Kløfta Telefon: 63 98 48 15, Faks: 63 97 69 91 E-post: lene@eubiotek.net - Nettsted: http://www.biotek-klinikken.no Rekvirent: Ernæringsfysiolog Lene Løvdahl Iraki Nutrition Telefon: 47 44 36 44 Rekvirent: Ernæringsfysiolog Juma Iraki E-post: post@jumairaki.

Rekvirenter Buskerud

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Arena Helse Ingvald Ludvigsens gate 14, 3027 Drammen Telefon: 95 03 31 10 - Nettsted:www.arenahelse.no Rekvirent: Diana Vågenes Yin Yang huset Skolegata 15, 3611 Kongsberg Telefon: 32 72 48 20 - Nettsted:http://www.

Rekvirenter Hordaland

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Medisinsk Helsesenter Brakanes, 5730 Ulvik Telefon: 56 52 65 05 - Nettsted:http://www.medhelse.

Rekvirenter Hedmark

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Harmonica, akupunktur & veiledning Grimslandsvegen 8, 2116 Sander Telefon: 992 73 756 - Nettsted:harmonicaakupunktur.no e-post: harmonicaakupunktur@outlook.

Rekvirenter Møre og Romsdal

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først.

Rekvirenter Nordland

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først.

Rekvirenter Nord-Trøndelag

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Snåsa Akupunktur Solbu, 7760 Snåsa Telefon: 948 23 362 - Nettsted: http://www.snasa-aku.

Rekvirenter Sør-Trøndelag

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Biopat Ann Schifte Bøckmans veg 70, 7022 Trondheim Telefon: 980 62 029 Rekvirent: Biopat Ann Schifte e-post: annschifte@yahoo.

Rekvirenter Telemark

Rekvirenter Troms og Finnmark

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Troms Laser og Naturmedisin Ærfuglvn. 5, 9015 Tromsø Telefon: 77 69 47 00 Rekvirent: Akupunktør og naturterapeut Sissel Nordgård Livsenergi AS St. Elisabeth Helsehus Mellomveien 50, 9007 Tromsø Telefon: 95147273 E-post:post@livsenergi.

Rekvirenter Vestfold

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Helseklinikken i Tønsberg Horntvedtvn. 120, 3160 Tønsberg Telefon: 33 31 97 99 - Nettsted:http://www.helseklinikken.no/ Rekvirent: Ernæringsfysiolog Gunnhild W.

Rekvirenter Sogn og Fjordane

Rekvirenter Agder

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Grønn Resept Tingvollen 16, 4640 Søgne Telefon: 38 70 22 90 - Nettsted:http://www.groennresept.no Facebook:https://www.facebook.com/GronnResept Rekvirent:Hanne Slettebøe, naturopat/ernæringsterapeut MNNH Kristiansand Akupunkturklinikk/Alternativmedisin Kristiansand Vestre Strandgate 42 (3.

Rekvirenter Østfold

NB! Du kan ikke føre opp noen av disse som rekvirent uten å gjøre en avtale med vedkommende først. Sunne Saker Storveien 84B, 1621 Gressvik Telefon: 932 43 480 - Nettsted:www.sunnesaker.

Bestillingsskjema Probiozym

Kunder bosatt i Norge kan bestille Probiozym fra denne nettbutikken. Kunder bosatt i Danmark kan bestille på den danske nettbutikken. Svenske kunder kan bestille enten på den norske eller den danske nettbutikken. De må da velge Visa/MasterCard som betalingsmåte , da vi ikke har mulighet til å skrive ut svenske innbetalingskort.

Crohns sykdom

Fakta om Crohns sykdom Beslektede emner:Forstyrret tarmflora Probiozym kan kjøpes inettbutikken. Se også vår vitenskapeligedybdeartikkel om Probiozym. Peptidanalyse og diett Så vidt vi vet er det ikke observert noen sammenheng mellom Crohnssykdomogproteinintoleranse, men det er heller ikke ordentlig undersøkt. Det er mulig at skader på tarmoverflaten kan gi ”lekk tarm”, dvs.

Irritabel tykktarm

Probiotika ved irritabel tykktarm (IBS) IBS bryter ofte ut første gang etter en antibiotikabehandling, og det er naturlig å tenke seg en sammenhengmedtarmfloraen. Selv omforstyrret tarmfloratrolig ikke er den underliggende årsaken til IBS, er det en vesentlig årsak til de plagene som oppstår. Det kan se ut til at personer med IBS er spesielt utsatt for å få tarmfloraforstyrrelser.

Forstyrret tarmflora

Tarmfloraen Tarmfloraen utgjøres av samlingen av bakterier som til enhver tid befinner seg i tarmsystemet. Forskning de siste par tiår hardokumentert at sammensetningen av tarmfloraen har enavgjørende betydning for vår helse.Forstyrret tarmflorakan derfor væreårsak til en rekke sykdommer ogplager. Forstyrret tarmflora innebærer at uønskede arter av bakterier og sopp finnes i større mengder i tarmen.

Proteinintoleranse ved tarmsykdommen Cøliaki

Cøliaki er en autoimmun sykdom som først og fremst rammer slimhinnen i tynntarmen og som hos genetisk disponerte individer utløses avpeptider fra gliadin og gluten i hvete, bygg og rug, muligens også havre. Vanlige symptomer er kronisk diaré, vekttap, anemiog tretthet, men det er viktig å være klar over at symptomene kan variere mye ogmange pasienter har vage symptomer som ikke peker i retning av en tarmlidelse.

ADHD og ADD

ADHD, intoleranse for melk og gluten. Behandling med probiotika og diett Det største problemet for pasienter med ADHD/ADD er som regel konsentrasjonsproblemer. Dette skaper spesielt storeproblemerfor skoleelever. Ved ufullstendig nedbrytning avkasein(melkeprotein) oggluten(kornprotein) dannes opioidepeptider.Dette er stoffer som har morfinliknende effekt på hjernen, og som man tror kan være en årsak til manglende konsentrasjon ved ADHD/ADD.

Autisme

Probiozym og diett kan være en viktig tilleggsbehandling ved autisme Det er kjent at autister ofte har mage-/tarmproblemer, slik som diaré, hard mage, luftplager og magesmerter. Nyere forskning har vist at enkeltebarn med autisme har en spesiell form for betennelse i tynntarm og tykktarm, noe som kan være en forklaring pådisseproblemene.

Norsk Protein Intoleranse Forening (NPIF)

NPIF er en forening for personer med proteinintoleranse som skyldes opioide peptider. De har et nyttig nettsted: http://www.npif.no/ hvor man finner pasienthistorier, litteraturoversikter og tips knyttet til proteinintoleranse.

Diett og analyse av peptider i urin

Før man starter på en diett er det viktig å vite om dietten er begrunnet. Kan man dokumentere at dietten er begrunnet er det lettere å få gjennomslag hos helsepersonell. Analyse av peptider i urin gir indikasjoner på om pasienten har intoleranse mot matproteiner. Testen bygger på følgende: Fordøyelsen av proteiner i maten er ikke fullstendig Delvis fordøyde proteiner (peptid)lekker over i blodet fra tarmen Denne lekkasjen antas å være økt hos personer med inflammatorisketilstander i tarmen (Leaky Gut Syndrome) Øktopptakav peptider i blodet vil føre til økt utskillelse av peptider i urinen Testen er først og fremst brukt til å undersøke om autistiske barn og ADHD-pasienter har forhøyede mengder av peptider i urin.

Proteinintoleranse ved allergier

Allergiske reaksjonermot fremmedproteiner har stor utbredelse, og slike reaksjoner kan ta mange former. Allergier mot proteiner i matvarer kan være meget kraftige. Visse proteiner fra matvarer er detmer vanlig å utvikle allergi mot, f.eks. fra nøtter og kiwifrukt. Dette kan gitilstander som ervanskelig å diagnostisere. Ikke sjelden må pasienten da utredes i en spesialavdeling.

Probiozym ved kronisk utmattelsessyndrom (ME)

ME er en tilstand preget av kronisk utmattelse, muskelsmerter, leddsmerter og hodepine. Årsaken er ukjent, men det det er liten tvil om at dette er en tilstandmedfysiske årsaker. Ofte debuterer den etter infeksjoner, og det er sannsynlig at immunologiske forhold er involvert. En ny studie tyder på at pasienter med ME har lekk tarm (leaky gut) ogtarmbetennelse som følge av dette (Maes and Leunis (Neuro Endocrinol Lett.

Utsalgssteder

Probiozym kanbestillesdirektefra Neurozym. Du kan ringe på tlf. 74 15 15 00, brukenettbutikken våreller sende e-post tilpost@neurozym.com.Husk å oppgi navn, adresse og hvor mange glass du vil ha. Dersom du heller ønsker å kjøpe Probiozym over disk så er det noen butikker og terapeuter som fører vårtprodukt.

Probiotika ved proteinintoleranse

Vedproteinintoleranse ses ofte mage- og tarmproblemer. Probiotikaanbefales derforsom en del av behandlingen. Probiotika er en fellesbetegnelse på uskadelige bakterier som bedrer helsen. Som regel innholder probiotika melkesyrebakterier. Det finnes svært mange forskjellige typer (eller stammer) melkesyrebakterier, og de kan ha svært ulike virkninger.

Bestilling av testkit

Testsettet består av urinprøvebeholder, urin-monovette med konserveringsmiddel, transportrør, returkonvolutt, informasjonsbrosjyre ogrekvisisjonsskjema. Skjemaet følger med i testsettet og må fylles ut med alle opplysninger vi trenger. For kunder bosatt i Norge må skjemaetutfylles av lege eller annen ansvarlig terapeut.

Kontakt oss

Postadresse:Neurozym Biotech AS, Sørbygdveien 187, N-7760 Snåsa Telefon: (+47) 74 15 15 00 E-postadresse:post@neurozym.

Last ned brosjyrer

Her legger vi ut brosjyrer og materiell som kan lastes ned. Du trenger Acrobat Reader for å lese dokumentene.

Samarbeidspartnere

Neurozym samarbeider med flere viktige kontakter. Vi har inngått samarbeidsavtaler med utenlandske aktører med hensyn til produksjon, markedsføring og salg av vårt probiotiske produkt Probiozym. Helt siden oppstarten av Neurozym har vi hatt et nært samarbeid med overlege Karl L. Reichelt på Pediatrisk Forskningsinstitutt på Rikshospitalet.

Dybdeinformasjon om probiozym

BakgrunnMålet med å utvikle Probiozym var å lage et produkt for pasienter med proteinintoleranse og forstyrret tarmflora. Ved seleksjon av bakteriestammer har vi valgt ut stammer som har stor evne til å bryte ned skadelige matpeptider. Dette har vi løst ved å finne frem til stammer som har et høyt innhold av de riktige peptidaser, dvs enzymer som bryter ned peptider.

Rabattavtale

Dersom du forhåndsbetaler på nettbank eller telebank kan du få Probiozym til 299 kr pr stykk. Dette er 50 kr. billigere pr. glass enn ved vanlig bestilling. Probiozymavtalen er enrabattavtaleog innebæreringen kjøpsforpliktelse. Probiozymavtale får du ved å ringe oss på tlf. 74 15 15 00. Da får du tilsendt et ark med 16 ulike KID-nr.

Spørsmål og svar til peptidanalysen

Ring Neurozym på tlf. 74 15 15 00 eller gå til vår nettbutikk og bestill et testsett. Testsettet består av urinprøvebeholder, urin-monovette, transportrør, rekvisisjonsskjema, returkonvolutt og informasjon. Urinprøven tas i urinprøvebeholderen og urinen suges opp i urinmonovetten. Urinmonovetten inneholder et konserveringsmiddel som må blandes godt med urinen.

Liste over rekvirenter

For pasienter bosatt i Norge er det påkrevet å ha en lege eller terapeut som rekvirent. De fleste bruker fastlegen som rekvirent, men dersom du ønsker noenmedmer erfaring innen proteinintoleranse kan denne listen være nyttig. Følgende klinikker og terapeuter har kompetanse innen proteinintoleranse. Disse rekvirerer gjerne peptidanalyser til Neurozym.

Tolkning av prøvesvar

Det er økende holdepunkter for at proteiner fra gluten og fra kumelk kan gi ulike former for intoleranse. Flere studier har vist at barnmedautisme kan ha forhøyede nivåer av peptider i urinen, noe som kan være et resultat av økt permeabilitet i tarmen (lekk tarm) og/eller ufullstendig nedbrytning av gluten og kasein (Reichelt, K.

Proteinintoleranse og opioide peptider

Proteinintoleranse er en tilstand hvor proteiner fra matvarer og andre fremmede kilder setter i gang prosesser som fører til sykdom og plager. Symptomene er mangeartede og varierer mye. Symptomer fra mage-tarmsystemet oppleves ofte som diaré ogmagesmerter,selv omdissesymptomeneogså kan være forårsaket av virusinfeksjoner, matforgiftning eller bakterier.

Bestilling av analyse-kit for Peptidanalyse

Kunder bosatt i Norge, Danmark og Sverige kan bestille analysesett fra denne nettbutikken.Ordrenekspederes normalt samme dag. Analysesettet sendes til deg uten kostnad. Priser og betaling Når prøven er mottatt, sendes faktura til pasienten eller pasientens foresatt. Til Norge og Danmark sendes vanlig faktura. Til andre land sendes SWIFT-faktura.

Personell

På laboratoriet arbeider3 personer med analyse av peptider og salg av detprobiotiske produktet. Daglig leder er dr.med. Gunnar Brønstad. Aase Brønstad er økonomisjef. Laboratorieleder Tove Toldnes arbeider med peptidanalysen og salg av det probiotiske produktet. I tillegg drives utvikling av nye helsekostprodukter.

Historikk

Neurozym Biotech AS ble etablert i1991 (navnet var da Zymbio AS), men det vært drevet produktutvikling vedlaboratoriet siden midten av80-tallet. En rekke firmaer har fått utført prosjekter her. I 1999 startetviutviklingen av Probiozym, et probiotisk produkt mot proteinintoleranse. Laboratoriet startet analyse av peptider iurin i 2001.

Bestill

Litteratur

På disse sidene vildu finneartikler, oversikter og linkerrelatert til peptidforskning, proteinintoleranse og tilliggende område. Proteinintoleranseforeningens sider Dietary peptides as cause of disease- En liten artikkel om sykdomsfremkallende peptider, skrevet av dr.med. Gunnar Brønstad. Artikkelen er på engelsk. Struktur av opioide peptider- Her finnes den kjemiske strukturen til en del kjente opioide peptider.

Mitt Problem

På disse sidene tar visikte på å oppsummere den mest relevante informasjonen for tilstander hvor behandling med diett og probiotika spiller en rolle. Vibeskriverde erfaringene vi har med diett og behandling med Probiozym ved de forskjellige lidelsene. Beskrivelsene er hovedsakelig basert på pasientenes egne tilbakemeldinger.Her vil du også finnelenker videre til mer detaljertinformasjon.

Peptidanalyse

Bruksområde Ufullstendig nedbrytning avproteinerfra mel og melk under fordøyelsen fører til dannelse avpeptider.Et høyt innhold av peptider i urinen tyder på et høyt innhold i blodet også. Dette er uheldig ettersom flere av peptidene kan ha innvirkning på hjernen. Neurozym Biotechs peptidanalyse anbefales særlig vedautismeogADHD, men også ved andre psykiske lidelser og mistanke omproteinintoleranse.

Dietary peptides as cause of disease

(Denne teksten henvender seg først og fremst til fagfolk og foreligger kun på engelsk)Autism is a life-long developmental disorder affecting as many as 1 in 500 children. The causes for this profound disorder are largely unknown. Recent research has uncovered pathology in the gastrointestinal tract of autistic children. The pathology, reported to extend from the esophagus to the colon, is described as a novel form of enteropathy in autistic children, in which increases in mucosal lymphocyte density and crypt cell proliferation occur with epithelial IgG deposition, suggestive of an autoimmune lesion.

Opioide peptider

Alle peptider er kjeder av aminosyrer som er hektet sammen. Noen få av disse har evnen til å påvirke opioid-reseptorene i hjernen og er samtidig vanskelig nedbrytbare. Kombinasjonen av disse egenskapene fører til proteinintoleranse hos en del pasienter. Peptidene Neurozym analyserer på er markertmeden stjerne (*). Kaseinpeptider Casomorfiner dannes ved fordøyelse av kaseinproteinet.

Hva er proteinintoleranse?

Proteinintoleranse er er en samlebetegnelse på en rekke tilstander og sykdommer som har det til felles at de utløses av proteiner som kommer utenfra, dvs. proteiner framat, eller fra mikroorganismer i tarmen når tarmfloraen erforstyrret. Ved proteinintoleranse ses ofte mage-/tarmproblemer, og det er ikke uvanligmedpsykiske plager.

Neurozym Biotech AS

For større bilde
Probiozymer et probiotikum som kan hjelpe vedløs mage, magesmerter og luftplager,plager somkan skyldes matintoleranse og forstyrret tarmflora. Probiozym inneholder bakterier somhar stor evne til å feste seg til tarmceller. Dette gjør dem effektive til å fortrenge ugunstige bakterie- og sopparter i tarmen. Bakteriene i Probiozym produserer effektiveenzymer som bryter ned skadelige matpeptider, noe som kan forklare den gode virkningen de har ved matintoleranse.
Powered by Softdata

www.neurozym.com www.neurozym.com www.neurozym.com